De volgende activiteiten zijn slechts een deel van de werkzaamheden die wij voor u kunnen verrichten:

Metselwerken in diverse verbanden en stijlen

Een metselverband of steenverband is de manier waarop of het motief waarin de stenen zijn gemetseld.

Regelmatige metselverbanden zijn gebaseerd op een juiste kop-strekverhouding van de steen die een metselaar moet verwerken.
Voor halfsteens muren verdient een metselverband met zo min mogelijk gehakte stenen de voorkeur, zoals halfsteensverband of klezorenverband met een vallende of een staande tand. Ook voor metselverbanden uit massieve muren (steens en dikker) is halfsteens metselwerk te gebruiken, alleen moeten er dan extra koppen gehakt worden. De meest gangbare verbanden zijn Vlaams-, Noors- of kettingverband, Engels-, staand- en kruisverband.
Metselbedrijf van Bree kan u adviseren over het toe te passen metselverband.

 

Renovatie

Beschadigingen in het metselwerk van en gebouw kunnen verschillende oorzaken hebben. Een verzwakte fundering, slechte dakconstructie, het weer of zelfs een gewone wijziging in het gebruik van het gebouw veroorzaken scheuren.
Om het metselwerk te repareren en daarna goed te onderhouden, is een deskundig bedrijf nodig. Metselbedrijf van Bree neemt deze werkzaamheden graag op zich.

Gevellijmwerk

Het verlijmen van gevelstenen is een techniek met als voornaamste kenmerk dat de voeg tussen de stenen in vergelijking tot een metselwerkvoeg relatief dun is.
Maakt de voeg bij metselwerk ongeveer 20% van het muuroppervlak uit, bij het verlijmen is dat ca. 8%. De kenmerken van de steen, zoals kleur, vorm en structuur zijn daardoor bij het verlijmen meer bepalend voor het gevelbeeld.

Het verlijmen van gevels biedt de architect nieuwe constructiemogelijkheden. Door de reductie van de voeg, normaliter 12-15mm naar 3-7mm, en het hoge cementaandeel met de benodigde hulpstoffen, wordt de buigsterkte van het gelijmde gevelwerk duidelijk hoger.
Grote overspanningen kunnen door onzichtbare versterkingen gerealiseerd worden.
Deze verwerkingstechniek die is ontstaan ten behoeve van het verlijmen van gevelstenen kan ook worden toegepast met sommige dunbedmortels met voegen tussen 4 en 8mm.

Door het gebruik van speciaal ontwikkelde apparatuur wordt de lijmmortel niet alleen voldoende gemengd, maar wordt de lijmmortel ook gedoseerd aangebracht, waardoor de lijmmortel iets terugligt van de buitenzijde en het morsverlies aan de spouwzijde bijna niet meer voorkomt.
Besmetting van gevel wordt tot een minimum beperkt. Daarnaast heeft deze verwerkingsmethode een andere waterhuishouding in de gevel tot gevolg, de kans op witte geveluitslag wordt belangrijk teruggebracht.

Meer informatie

Pointeren metselwerk

Wat is pointeren?

Pointeren is een voegtechniek met behulp van de Easypointer (voegpen). Met pointeren wordt ook wel het tegelijk uitkrabben en doorstrijken van de voeg bedoeld.
Hiermee wordt een zogenaamde verdiepte voeg gecreëerd en tegelijkertijd een mooie vlakke afgestreken mortel. Het pointeren wordt steeds vaker toegepast, zowel om esthetische, economische, als bouwkundige redenen. 

Pointmasteren levert levendiger metselwerk
Door het pointeren wordt er een levendiger metselwerk gecreëerd omdat er schaduw werking op treed. Het wordt vaak toegepast bij huizen en gebouwen die in de zogenaamde jaren 30 stijl gebouwd worden. Hoewel er vroeger in de dertiger jaren gewoon nog gevoegd werd, toch leent deze bouwstijl zich zeer goed voor het pointeren.

 

 

CONTACT

 

 

CONTACT